Predaja digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture od siječnja omogućena elektroničkim putem

Od 05. siječnja 2022. godine Državna geodetska uprava omogućava predaju digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture (DGEI) putem Jedinstvene informacijske točke (JIT) – Sustav katastra infrastrukture (SKI).  

Predaja DGEI elektronički putem JIT-a nastavak je uspješno završenog projekta (HR-KI) u kolovozu, koji je odradio stručni projektni tim tvrtke IGEA i tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

U ovome trenutku usluga je omogućena u dvije županije: Bjelovarsko-bilogorskoj i Sisačko–moslavačkoj. Osim pregleda i potvrđivanje elektroničkim putem, omogućeno je pretraživanje, zaprimanje i distribucija obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima i eksport obavijesti vlasnicima/upraviteljima infrastrukture za objavu na njihovim web stranicama.

Korisnici se na Jedinstvenu informacijsku točku mogu prijaviti putem sustava e-Građani, a zanimljivost je da je to jubilarna, stota usluga ovog nedavno redizajniranog sustava koji na jednom mjestu pruža informacije i elektroničke usluge građanima i poduzetnicima te omogućuje brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Pristup JIT moguć je i putem linka same usluge https://ski.dgu.hr/gis/startup

Facebook
Twitter
LinkedIn