Predaja digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture od siječnja omogućena elektroničkim putem

Od 05. siječnja 2022. godine Državna geodetska uprava omogućava predaju digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture (DGEI) putem Jedinstvene informacijske točke (JIT) – Sustav katastra infrastrukture (SKI).  

Predaja DGEI elektronički putem JIT-a nastavak je uspješno završenog projekta (HR-KI) u kolovozu, koji je odradio stručni projektni tim tvrtke IGEA i tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

U ovome trenutku usluga je omogućena u dvije županije: Bjelovarsko-bilogorskoj i Sisačko–moslavačkoj. Osim pregleda i potvrđivanje elektroničkim putem, omogućeno je pretraživanje, zaprimanje i distribucija obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima i eksport obavijesti vlasnicima/upraviteljima infrastrukture za objavu na njihovim web stranicama.

Korisnici se na Jedinstvenu informacijsku točku mogu prijaviti putem sustava e-Građani, a zanimljivost je da je to jubilarna, stota usluga ovog nedavno redizajniranog sustava koji na jednom mjestu pruža informacije i elektroničke usluge građanima i poduzetnicima te omogućuje brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Pristup JIT moguć je i putem linka same usluge https://ski.dgu.hr/gis/startup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.