IGEA rješenja usklađena su sa INSPIRE direktivom i sve korištene tehnologije u potpunosti podržavaju OGC standarde. Vodimo brigu o kontinuiranoj nadogradnji i unaprjeđenju kao i interoperabilnosti i maksimalnom korištenju prostornih podataka svih dostupnih izvora.

OGC SERVISI

OGC definirane usluge omogućuju sve vrste geoprostornih funkcionalnosti, podržavaju razvoj korištenja prostornih podataka i usmjeravaju cjelokupnu zajednicu na korištenje prostornih informacija i web servisa u raznim desktop i web aplikacijama te njihov razvoj. Uključuju usluge pristupa podacima, prikazivanja podataka i obrade podataka.

Web Map Service (WMS) – standardno okruženje za dijeljenje prostornih podataka kao skup georeferenciranih slika određenog formata. WMS protokol može sadržavati jedan ili više skupova podataka.

Web Feature Service (WFS) – standardno okruženje za dijeljenje, pretraživanje, analizu atributa i geometrije određenih prostornih skupova podataka u vektorskom formatu putem interneta korištenjem GML standarda.

Web Map Tile Service (WMTS) – najbrži način postizanja dostupnosti i skalabilnosti prethodno kreiranih georeferenciranih slika. Najčešće se koristi za prosljeđivanje podataka koji se prikupljaju u određenim vremenskim razdobljima i za koje ne postoji potreba za frekventnim ažuriranjem, kao što su satelitske ili avionske ortofoto snimke.

HARMONIZACIJA

IGEA stručni tim u području usklađivanja postojećih prostornih podataka s pravilima i smjernicama INSPIRE direktive pruža kompletnu uslugu implementacije INSPIRE zahtjeva za nacionalne infrastrukture prostornih podataka kroz sve potrebne faze.

Detaljnom analizom izvornih podataka i željenog odredišnog modela osigurava se konzistentnost. Nakon toga slijedi transformiranje podatka i mapiranje u INSPIRE model.

Pronalazimo rješenja za tehnologije i postupke koji se koriste za transformiranje i preslikavanje postojećih podataka u format koji zahtijeva INSPIRE specifikacija. Iskustvo rada s različitim temama NSDI omogućuje brzu usporedbu mogućih rješenja od kojih biramo najbolje za vaše poslovanje te planiramo i razvijamo strategiju za njegovo provođenje.

IGEA je stručnjak u području, a samim tim i pouzdan partner koji vodi bilo koji predmet NSDI-a kroz sve korake procesa od početka do kraja.

REST API

Web orijentiran servis koji koristi REST (Representational State Transfer) arhitekturu softvera.

Jednostavnost implementacije i još lakša upotreba u bilo kojoj aplikaciji u kombinaciji s čitljivim formatima čine REST arhitekturu softvera pravim odabirom suvremenih organizacija

REST API servis omogućava korištenje setova podataka za filtriranje, prikaz i pretragu u realnom vremenu. Korištenjem IGEA REST API servisa, u svakom trenutku imate ažurne podatke koji se nalaze i u našoj bazi.

TRANSFORMACIJA

Usluga pružanja pomoći prostornih transformacija podataka i promjena formata razmjene podataka.

Transformacija označava pomicanje ili prebacivanje podataka unutar koordinatnog sustava. Često se koriste za pretvaranje podataka s nepoznatih jedinica digitalizacije ili skenera u stvarne koordinate.

Trebate pomoć oko izbora rješenja ili dodatne informacije?
Tim IGEA stručnjaka brzo odgovara na sva pitanja.