IGEA rješenja usklađena su sa INSPIRE direktivom i sve korištene tehnologije u potpunosti podržavaju OGC standarde. Vodimo brigu o kontinuiranoj nadogradnji i unaprjeđenju kao i interoperabilnosti i maksimalnom korištenju prostornih podataka svih dostupnih izvora.

OGC SERVISI

OGC definirane usluge omogućuju sve vrste geoprostornih funkcionalnosti, podržavaju razvoj korištenja prostornih podataka i usmjeravaju cjelokupnu zajednicu na korištenje prostornih informacija i web servisa u raznim desktop i web aplikacijama te njihov razvoj. Uključuju usluge pristupa podacima, prikazivanja podataka i obrade podataka.

Web Map Service (WMS) – standardno okruženje za dijeljenje prostornih podataka kao skup georeferenciranih slika određenog formata. WMS protokol može sadržavati jedan ili više skupova podataka.

Web Feature Service (WFS) – standardno okruženje za dijeljenje, pretraživanje, analizu atributa i geometrije određenih prostornih skupova podataka u vektorskom formatu putem interneta korištenjem GML standarda.

Web Map Tile Service (WMTS) – najbrži način postizanja dostupnosti i skalabilnosti prethodno kreiranih georeferenciranih slika. Najčešće se koristi za prosljeđivanje podataka koji se prikupljaju u određenim vremenskim razdobljima i za koje ne postoji potreba za frekventnim ažuriranjem, kao što su satelitske ili avionske ortofoto snimke.

HARMONIZACIJA

IGEA stručni tim u području usklađivanja postojećih prostornih podataka s pravilima i smjernicama INSPIRE direktive pruža kompletnu uslugu implementacije INSPIRE zahtjeva za nacionalne infrastrukture prostornih podataka kroz sve potrebne faze.

Detaljnom analizom izvornih podataka i željenog odredišnog modela osigurava se konzistentnost. Nakon toga slijedi transformiranje podatka i mapiranje u INSPIRE model.

Pronalazimo rješenja za tehnologije i postupke koji se koriste za transformiranje i preslikavanje postojećih podataka u format koji zahtijeva INSPIRE specifikacija. Iskustvo rada s različitim temama NSDI omogućuje brzu usporedbu mogućih rješenja od kojih biramo najbolje za vaše poslovanje te planiramo i razvijamo strategiju za njegovo provođenje.

IGEA je stručnjak u području, a samim tim i pouzdan partner koji vodi bilo koji predmet NSDI-a kroz sve korake procesa od početka do kraja.

REST API

Web orijentiran servis koji koristi REST (Representational State Transfer) arhitekturu softvera.

Jednostavnost implementacije i još lakša upotreba u bilo kojoj aplikaciji u kombinaciji s čitljivim formatima čine REST arhitekturu softvera pravim odabirom suvremenih organizacija

REST API servis omogućava korištenje setova podataka za filtriranje, prikaz i pretragu u realnom vremenu. Korištenjem IGEA REST API servisa, u svakom trenutku imate ažurne podatke koji se nalaze i u našoj bazi.

TRANSFORMACIJA

Usluga pružanja pomoći prostornih transformacija podataka i promjena formata razmjene podataka.

Transformacija označava pomicanje ili prebacivanje podataka unutar koordinatnog sustava. Često se koriste za pretvaranje podataka s nepoznatih jedinica digitalizacije ili skenera u stvarne koordinate.

Trebate pomoć oko izbora rješenja ili dodatne informacije?
Tim IGEA stručnjaka brzo odgovara na sva pitanja.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.