WinDays20: Case Study predavanje tvrtke IGEA na temu migracije kompleksne .NET Framework aplikacije na .NET Core

Na ovogodišnjim WinDaysima online formata, Davor Vučina iz tvrtke IGEA bio je jedan od 60 predavača koji su razgovarali o sigurnosti, alatima za kolaboraciju, AI-u i DevOpsu, ali i o temama koje su važne za poduzetnike, kao što su omogućavanje boljeg okruženja za poslovanje u Hrvatskoj te ulaganje u startupe.

Dugogodišnje iskustvo i rad na složenim projektima razvoja i migracija raznih vrsta aplikacija na novije tehnologije  IN2 grupi i tvrtki kćeri IGEA pruža neiscrpan izvor primjera za ukazivanje na slučajeve u kojima je migracija nužnost za poboljšanje performansi i korisničkog iskustva, te za prepoznavanje slučajeva u kojima je migracija nemoguća ili neisplativa. Davor Vučina, softverski inženjer u tvrtki IGEA, na WinDaysima jer predavao o migraciji kompleksne .NET Framework aplikacije (Windows server) na .NET Core (Linux).

Jedna od glavnih značajki .NET Corea, osim otvorenog koda, jest podrška različitih računalnih platformi i operacijskih sustava. Davor je na praktičnom primjeru, projektu IN2 grupe za zatvorske i probacijske sustave, pokazao proces migracije i moguće prepreke koje se pojavljuju prilikom prebacivanja složenog C# projekta iz .NET Frameworka u .NET Core. Sudionici su mogli vidjeti kako je i na koji način migriran projekt koji se temelji na CSLA frameworku i Entity Frameworku, te na koji način su zamijenjeni WCF servisi kako bi se ASP.NET web aplikacije mogle migrirati s Windows na Linux Server.

Više o rješenjima za upravljanje predmetima poput Sustava za upravljanje zatvorskom administracijom koji je poslužio kao studija slučaja na Davorovom predavanju pogledajte na IGEA web stranicama.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.