nipp1

Sudjelovali smo na konferenciji Dan infrastruktura prostornih podataka

U Rovinju je 20. listopada 2021. održana 12. konferencija posvećena infrastrukturi prostornih podataka, Dan IPP-a 2021., u organizaciji Državne geodetske uprave. Dan IPP-a predstavlja tradicionalno mjesto okupljanja svih relevantnih sudionika u području IPP-a te platformu za razmjenu mišljenja i konstruktivni dijalog vezano uz aktualne teme.

Kolega Hrvoje Matijević, voditelj projekata u Igei,  prigodno je održao predavanje „Prelazak na novi metapodatkovni profil“ u kojem su prikazane radnje potrebne za postizanje tehničke i metapodatkovne usklađenosti s novim INSPIRE smjernicama.

Kolega Davor Kovačević, direktor PMO-a u Igei, predstavio je DHMZ Centralnu integracijsku platforma – CIP, s kojom će se omogućiti dohvat svih meteoroloških i hidroloških podataka putem samo jedne točke i brži pristup podacima za interne i vanjske korisnike.

Konferencija je donijela pregršt novosti iz polja infrastrukture prostornih podataka, a jedna od važnijih je i najava mobilne aplikacije GeoHrvatska. Aplikacija će sadržavati brojne funkcionalnosti od praktičnog značaja za građane, kao i uključivanje zanimljivih i novih, dodatnih prostornih podataka iz nadležnosti tijela javne vlasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn