nipp1

Sudjelovali smo na konferenciji Dan infrastruktura prostornih podataka

U Rovinju je 20. listopada 2021. održana 12. konferencija posvećena infrastrukturi prostornih podataka, Dan IPP-a 2021., u organizaciji Državne geodetske uprave. Dan IPP-a predstavlja tradicionalno mjesto okupljanja svih relevantnih sudionika u području IPP-a te platformu za razmjenu mišljenja i konstruktivni dijalog vezano uz aktualne teme.

Kolega Hrvoje Matijević, voditelj projekata u Igei,  prigodno je održao predavanje „Prelazak na novi metapodatkovni profil“ u kojem su prikazane radnje potrebne za postizanje tehničke i metapodatkovne usklađenosti s novim INSPIRE smjernicama.

Kolega Davor Kovačević, direktor PMO-a u Igei, predstavio je DHMZ Centralnu integracijsku platforma – CIP, s kojom će se omogućiti dohvat svih meteoroloških i hidroloških podataka putem samo jedne točke i brži pristup podacima za interne i vanjske korisnike.

Konferencija je donijela pregršt novosti iz polja infrastrukture prostornih podataka, a jedna od važnijih je i najava mobilne aplikacije GeoHrvatska. Aplikacija će sadržavati brojne funkcionalnosti od praktičnog značaja za građane, kao i uključivanje zanimljivih i novih, dodatnih prostornih podataka iz nadležnosti tijela javne vlasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.