prostorni podaci u stvarnom vremenu

Stvaramo digitalni svijet na temelju prostornih podataka u stvarnom vremenu

 IGEA cjelovitim rješenjima značajno pridonosi digitalnoj transformaciji javne uprave.

Tijekom posljednja tri desetljeća, od samog osnivanja tvrtke, IGEA se specijalizirala u razvoju složenih geoinformacijskih sustava (GIS) i izgradnji programskih rješenja prema zahtjevima korisnika. Pridonoseći digitalnoj transformaciji implementacijom geoinformacijskih sustava i sustava za upravljanje uredskim poslovanjem stvaramo digitalni svijet kojim omogućavamo vizualizaciju, nadzor i planiranje na temelju prostornih podataka i podataka u stvarnom vremenu.

Jedan od naših najznačajnijih doprinosa digitalnoj transformaciji javne uprave je brzina kojom možemo riješiti izazove standardizacije poslovnih procesa i podataka, ažuriranja i dijeljenja prostornih i drugih informacija.

Čak i kada razmatramo geoprostorne informacije koje potječu od sličnih organizacija, povijesno je postojao nedostatak standardizacije u formatiranju podataka i načinu na koji se ti podaci dijele, što je otežavalo stvaranje jedinstvenog pogleda na stvarno stanje u prostoru.

NSDI portal u Moldaviji

Upravo te izazove smo riješili do sada implementiranim rješenjima za zemljišnu administraciju, Geoportalima i portalima Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP/NSDI) u Hrvatskoj i regiji. S obzirom na naše međunarodno iskustvo u geoinformacijskim sustavima i portalima za nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka trenutno implementiramo i NSDI portal u Moldaviji. Pružajući naše usluge pratimo i najznačajniji trend u tehnologiji geoinformacijskih sustava koji je usmjeren na to da podaci budu dostupniji svima.

IGEA razvila NSDI portal u Moldaviji
U javnoj upravi proteklih se godina ubrzao prijelaz na digitalno, gdje su tehnologije i cjelovita rješenja koja IGEA razvija bile katalizatori digitalne transformacije. Ključnim se pokazao vlastiti dugogodišnji razvoj i ulaganje u vlastita programska rješenja te specifična znanja u području razvoja, integracije i primjene informacijskih sustava u javnoj upravi na državnoj i lokalnoj razini.

S obzirom da javna uprava sve više vidi geoinformacijske sustave kao središnje mjesto pristupa podacima, implementacijom naših cjelovitih rješenja značajno pridonosimo digitalnoj transformaciji javne uprave. Za primjer bi naveli nedavno završeni projekt implementacije Centralne integracijske platforme, koja pohranjuje, obrađuje i objavljuje meteorološke i prostorne podatke. Za cilj smo imali optimizirati, digitalizirati i poboljšati standardne poslovne procese organizacije te doprinijeti smanjenju operativnih troškova kao i olakšati proces donošenja odluka na svim razinama.

Korist ovakve platforme je višestruka. Javna dostupnost i pojednostavljeni pristup aktualnim i arhiviranim podacima omogućava znanstveno-istraživačkim institucijama, nevladinim organizacijama i svim zainteresiranim korisnicima korištenje podataka za istraživanja i razne primjene o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na sektore koji imaju veliki interes za meteorološkim podacima. S druge strane, olakšava se obavještavanje javnosti o mogućim opasnim meteorološkim prilikama vezanim uz klimatske promjene i služi procesima prilagodbe na promjenu klimatskih prilika. Ponosni smo što smo dio ovog projekta koji je u skladu s našom misijom digitalizacije sustava javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj i šire.

IGEA GIS rješenja

Ustanovama u javnom sektoru omogućili smo da koriste digitalni svijet svojih nekretnina ili infrastrukture za podršku potrebama u stvarnom vremenu, kao što su sigurnost, održavanje i pitanja održivosti i upravljanja. Digitalizacijom javne uprave na državnoj razini smo stvorili digitalni svijet koji se koristi za vizualizaciju i planiranje radova institucija koje koriste prostorne podatke za nadzor i vizualizaciju katastra, velikih mreža vodova, plina, vode, telekomunikacija i dr. za potrebe održavanja, smanjenje rizika i drugih strateških poslovnih potreba.

Organizacije su sve više svjesne kolika poslovna vrijednost proizlazi iz geoprostornih podataka stoga daljnja primjena IGEA rješenja u kontekstu digitalne transformacije i geoinformacijskih sustava izgleda vrlo optimistično jer su takvi sustavi spremni za još veću primjenu nego što smo to vidjeli do sada.

Analitikom podataka, mobilnošću, proširenom stvarnošću (Augmented Reality) i internetom stvari (Internet of Things) koji i dalje nastavljaju uzlet diljem svijeta i implementacijom geoinformacijskih sustava s nišnim tehnologijama mijenjamo način na koji se javna uprava digitalno transformira i ostvaruje rezultate.

Poznajemo administraciju

IGEA tim čini preko pedeset stručnjaka tehničkog profila – inženjera geodezije, elektrotehnike, matematike i informatike s bogatim iskustvom u korištenju informatičkih tehnologija kroz sve faze razvoja, uvođenja i primjene informatičkih rješenja.

Ponosni smo što pridonosimo procesu digitalne transformacije u javnom i privatnom sektoru i što zajedničkim naporima ažuriramo i poboljšavamo postojeće ili usvajamo nove procese. Uz primjenu geoinformacijskih sustava kao dominantnog područja rada, posebna vrijednost tvrtke je poznavanje rada državne administracije i lokalne uprave te određenih stručnih domena poput zemljišne knjige i katastra, pravosuđa, imovina, zaštite okoliša, prostornog planiranja i drugog. Korijen digitalne transformacije je potreba za prikupljanjem, upravljanjem i dijeljenjem informacija i implementacijom naših modernih rješenja za geoinformacijske sustave i uredsko poslovanje smo našim korisnicima omogućili učinkovitost i postavili temelj na kojem mogu dalje graditi i digitalno se transformirati.

IGEA je dio IN2 grupe koja ove godine slavi 30 godina uspješnog poslovanja. Ponosni smo što se možemo pohvaliti s činjenicom da smo dio grupacije koja je starija čak i od interneta u Hrvatskoj, zapošljava gotovo 500 vrhunskih stručnjaka u Hrvatskoj i regiji i apsolutni je lider na tržištu u pružanju kompleksnih ICT rješenja.

IN2 grupa, čija je IGEA članica, proslavila 30 godina
Facebook
Twitter
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.