Predsjednica Uprave tvrtke IGEA sudjelovala na okruglom stolu Žene u digitalnoj ekonomiji

U sklopu projekta ‘Promocija poduzetništva’ u Tehnološkom parku grada Varaždina održan je okrugli stol na temu položaja žena u digitalnoj ekonomiji i mogućnostima podizanja svijesti o doprinosu žena u tom sektoru. 

Cilj okruglog stola bio je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji te osvještavanje važnosti razvoja digitalnih vještina koje mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Shvaćajući važnost ovakvih inicijativa za društvo u cjelini, ali i za buduće naraštaje žena koje tek kreću svojim karijernim putem, Jarmila Pezo, predsjednica Uprave tvrtke IGEA rado je sudjelovala na ovom okruglom stolu u organizaciji HUP-a.

Iznošenjem vlastitog iskustva, iskustva unutar Igee te IN2 grupe čija je IGEA članica, Jarmila je poslala važnu poruku svim ženama, a to je da u Igei svi imaju mogućnost da kvalitetnim radom, zalaganjem i brigom o vlastitom razvoju dođu do pozicije na kojoj žele biti. Istaknuta je i zanimljivost da su u IN2 grupi od početka osnivanja na upravljačkim pozicijama bile žene, iako je inicijalno osnovana od strane muškarca. IGEA trenutno ima 30% žena među zaposlenima, a od 2007. do danas na upravljačkim pozicijama su žene.

„U našoj tvrtki svi imaju mogućnost isprobavanja vlastitih kompetencija, bilo da je riječ o developmentu, analizi, sistemskoj podršci – dakle opis poslova u IT-u je zaista širok i svi možemo naći svoje mjesto te graditi rast i razvoj, a uspjeh ovisi o vlastitom zalaganju, ne o spolu.“

Jarmila Pezo, predsjednica Uprave IGEA d.o.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn