Predsjednica Uprave tvrtke IGEA sudjelovala na okruglom stolu Žene u digitalnoj ekonomiji

U sklopu projekta ‘Promocija poduzetništva’ u Tehnološkom parku grada Varaždina održan je okrugli stol na temu položaja žena u digitalnoj ekonomiji i mogućnostima podizanja svijesti o doprinosu žena u tom sektoru. 

Cilj okruglog stola bio je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji te osvještavanje važnosti razvoja digitalnih vještina koje mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Shvaćajući važnost ovakvih inicijativa za društvo u cjelini, ali i za buduće naraštaje žena koje tek kreću svojim karijernim putem, Jarmila Pezo, predsjednica Uprave tvrtke IGEA rado je sudjelovala na ovom okruglom stolu u organizaciji HUP-a.

Iznošenjem vlastitog iskustva, iskustva unutar Igee te IN2 grupe čija je IGEA članica, Jarmila je poslala važnu poruku svim ženama, a to je da u Igei svi imaju mogućnost da kvalitetnim radom, zalaganjem i brigom o vlastitom razvoju dođu do pozicije na kojoj žele biti. Istaknuta je i zanimljivost da su u IN2 grupi od početka osnivanja na upravljačkim pozicijama bile žene, iako je inicijalno osnovana od strane muškarca. IGEA trenutno ima 30% žena među zaposlenima, a od 2007. do danas na upravljačkim pozicijama su žene.

„U našoj tvrtki svi imaju mogućnost isprobavanja vlastitih kompetencija, bilo da je riječ o developmentu, analizi, sistemskoj podršci – dakle opis poslova u IT-u je zaista širok i svi možemo naći svoje mjesto te graditi rast i razvoj, a uspjeh ovisi o vlastitom zalaganju, ne o spolu.“

Jarmila Pezo, predsjednica Uprave IGEA d.o.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.