IGEA na JavaCro'21

Deveto izdanje konferencije koja okuplja Java entuzijaste ni ove godine nije prošlo bez posjete i aktivnog sudjelovanja IGEA tima.  

Konferencija koju tradicionalno organiziraju Hrvatska udruga Oracle korisnika i Hrvatska udruga Java korisnika, ove je godine u Rovinju okupila 250 sudionika. Program je bio zaista raznovrstan i prožet izlaganjima najboljih praksi i uspješnih priča, prezentacijama zanimljivih metodologija i alata, tehnologija i rješenja. 

Svoj doprinos ovogodišnjem JavaCro programu dao je i naš Igor Milina, softverski arhitekt i full stack Java programer u Igei. Kolega Milina održao je predavanje na temu „Vaadin 14: Mobilne web aplikacije u čistoj Javi“. 

O čemu se točno radilo? Vaadin framework već dugi niz godina pruža mogućnost razvoja sučelja web aplikacija koristeći samo serverski Java kod, bez potrebe pisanja JS, HTML i CSS. Razvoj mobilnih telefona čiji internetski preglednici podržavaju većinu funkcionalnosti kao i njihovi desktop ekvivalenti (samo na manjem ekranu), doveo je do (opravdanog) očekivanja korisnika da web aplikacije ispravno funkcioniraju i na mobilnom ureðaju. Igor je kroz predavanje prikazao na koje je načine i u kojim uvjetima moguće izraditi mobilnu web aplikaciju koristeći Vaadin i razvoj u čistoj Javi.

Osim izvrsnih predavanja bilo je prilika i za koristan networking i razmjenu ideja, a Rovinj se pokazao kao izvrsna lokacija za trodnevnu konferenciju poput ove. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.