IGEA na JavaCro'21

Deveto izdanje konferencije koja okuplja Java entuzijaste ni ove godine nije prošlo bez posjete i aktivnog sudjelovanja IGEA tima.  

Konferencija koju tradicionalno organiziraju Hrvatska udruga Oracle korisnika i Hrvatska udruga Java korisnika, ove je godine u Rovinju okupila 250 sudionika. Program je bio zaista raznovrstan i prožet izlaganjima najboljih praksi i uspješnih priča, prezentacijama zanimljivih metodologija i alata, tehnologija i rješenja. 

Svoj doprinos ovogodišnjem JavaCro programu dao je i naš Igor Milina, softverski arhitekt i full stack Java programer u Igei. Kolega Milina održao je predavanje na temu „Vaadin 14: Mobilne web aplikacije u čistoj Javi“. 

O čemu se točno radilo? Vaadin framework već dugi niz godina pruža mogućnost razvoja sučelja web aplikacija koristeći samo serverski Java kod, bez potrebe pisanja JS, HTML i CSS. Razvoj mobilnih telefona čiji internetski preglednici podržavaju većinu funkcionalnosti kao i njihovi desktop ekvivalenti (samo na manjem ekranu), doveo je do (opravdanog) očekivanja korisnika da web aplikacije ispravno funkcioniraju i na mobilnom ureðaju. Igor je kroz predavanje prikazao na koje je načine i u kojim uvjetima moguće izraditi mobilnu web aplikaciju koristeći Vaadin i razvoj u čistoj Javi.

Osim izvrsnih predavanja bilo je prilika i za koristan networking i razmjenu ideja, a Rovinj se pokazao kao izvrsna lokacija za trodnevnu konferenciju poput ove. 

Facebook
Twitter
LinkedIn