IGEA na FOSS4G 2022, globalnoj konferenciji namijenjenoj GIS zajednici

IGEA dulji niz godina razvija svoja rješenja koristeći tehnologije otvorenog koda (open source) stoga su Igeači redoviti gosti, a često i predavači, na FOSS4G, globalnoj konferenciji koja podržava i promiče zajednički razvoj GIS tehnologija otvorenog koda i otvorenih geoprostornih podataka.

Igea tim tako se ponovno uputio na poznatu GIS konferenciju koja se ove godine održala u Firenci. FOSS4G posjećuje impesivan broj posjetitelja zainteresiranih za dijeljenje znanja i iskustva raznih tema vezanih za geoprostorne informacije, primjere implementacije GIS tehnologija otvorenog koda, zanimljivih GIS projekta, rezultata novih istraživanja ili novih trendova u području pa ni ova godina nije bila iznimka po brojnosti raznolikih sudionika.

Osim slušanja novosti o GIS alatima i tehnologijama koje već koriste (QGIS, PostGIS, GeoServer…), naši Igeači otkrili su zanimljive potencijalne „kandidate“ za korištenje u budućim IGEA projektima. Naglasili su da je bilo dosta zanimljivih prezentacija realiziranih atraktivnih implementacija iz kojih su mogli vidjeti koje tehnike i alati su u datom slučaju bili optimalni za korištenje.

Facebook
Twitter
LinkedIn