IGEA na FOSS4G 2022, globalnoj konferenciji namijenjenoj GIS zajednici

IGEA dulji niz godina razvija svoja rješenja koristeći tehnologije otvorenog koda (open source) stoga su Igeači redoviti gosti, a često i predavači, na FOSS4G, globalnoj konferenciji koja podržava i promiče zajednički razvoj GIS tehnologija otvorenog koda i otvorenih geoprostornih podataka.

Igea tim tako se ponovno uputio na poznatu GIS konferenciju koja se ove godine održala u Firenci. FOSS4G posjećuje impesivan broj posjetitelja zainteresiranih za dijeljenje znanja i iskustva raznih tema vezanih za geoprostorne informacije, primjere implementacije GIS tehnologija otvorenog koda, zanimljivih GIS projekta, rezultata novih istraživanja ili novih trendova u području pa ni ova godina nije bila iznimka po brojnosti raznolikih sudionika.

Osim slušanja novosti o GIS alatima i tehnologijama koje već koriste (QGIS, PostGIS, GeoServer…), naši Igeači otkrili su zanimljive potencijalne „kandidate“ za korištenje u budućim IGEA projektima. Naglasili su da je bilo dosta zanimljivih prezentacija realiziranih atraktivnih implementacija iz kojih su mogli vidjeti koje tehnike i alati su u datom slučaju bili optimalni za korištenje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.