IGEA dobila certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Članica IN2 grupe specijalizirana za razvoj i implementaciju prostornih informacijskih sustava prva je tvrtka u Varaždinskoj županiji koja je dobila oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Imajući u vidu potrebu promicanja zdravlja na radnome mjestu, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo su u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ osmislili modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Program potiče uvođenje posebnih oznaka za radna okruženja koja zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju pozitivnu brigu o zdravlju djelatnika, potrošača i klijenata te očuvanju okoliša.

Da bismo dobili oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“, bilo je potrebno zadovoljiti određene kriterije. Tim HZZJZ stručnjaka posjetio je našu IGEU i proveo ocjenjivanje radnog okruženja. IGEA je bez problema zadovoljila kriterije prema područjima evaluacije i potvrdila imidž tvrtke koja brine o promicanju zdravlja na radnom mjestu i iskazuje brigu o očuvanju okoliša.

IGEI je certifikat službeno dodijeljen 6. studenog na stručnom skupu „Zdravlje na radnom mjestu“, a direktorica Jarmila Pezo izjavila je:

„Izuzetno mi je drago da smo prva tvrtka u Varaždinskoj županiji koja je dobila ovaj certifikat i da smo prepoznati u segmentu promoviranja zdravlja na radnom mjestu. IGEA je tvrtka u kojoj potičemo timski rad i njegujemo dobre međuljudske odnose. Imamo puno pozitivnih primjera timskih druženja, aktivnosti i nagrada tijekom godine gdje potičemo i nagrađujemo uspjehe. Sama procedura certificiranja za ovo priznanje bila nam je poticajna da još više osvijestimo važnost zdravlja na radnom mjestu. Preporučam ovaj proces svim tvrtkama i vjerujem da ćemo i na taj način poboljšati kvalitetu života cijele naše zajednice.“

Igeači su bili zadovoljni i radionicama koje su održali HZZJZ i NZZJZ Dr. Andrija Štampar, u sklopu kojih su mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, tjelesnu masu uz druga antropometrijska mjerenja te dobiti primjer jelovnika pravilne prehrane uz kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani. Također, dobili su informacije o štetnosti pušenja i materijale koji potiču prestanak pušenja, a izmjerili su i ugljični monoksid u izdahu te su, izvodeći zadatke s naočalama koje simuliraju različite razine alkohola, informirani o šteti povezanoj s pijenjem alkohola. U kutku za mentalno zdravlje, svi zainteresirani mogli su izmjeriti raspoloženje i dobiti savjet psihologa.

U iščekivanju smo službene dodjele certifikata za još dvije članice IN2 grupe, IN2 d.o.o. i Pardus d.o.o.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn