IGEA dobila certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Članica IN2 grupe specijalizirana za razvoj i implementaciju prostornih informacijskih sustava prva je tvrtka u Varaždinskoj županiji koja je dobila oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Imajući u vidu potrebu promicanja zdravlja na radnome mjestu, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo su u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ osmislili modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“. Program potiče uvođenje posebnih oznaka za radna okruženja koja zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju pozitivnu brigu o zdravlju djelatnika, potrošača i klijenata te očuvanju okoliša.

Da bismo dobili oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“, bilo je potrebno zadovoljiti određene kriterije. Tim HZZJZ stručnjaka posjetio je našu IGEU i proveo ocjenjivanje radnog okruženja. IGEA je bez problema zadovoljila kriterije prema područjima evaluacije i potvrdila imidž tvrtke koja brine o promicanju zdravlja na radnom mjestu i iskazuje brigu o očuvanju okoliša.

IGEI je certifikat službeno dodijeljen 6. studenog na stručnom skupu „Zdravlje na radnom mjestu“, a direktorica Jarmila Pezo izjavila je:

„Izuzetno mi je drago da smo prva tvrtka u Varaždinskoj županiji koja je dobila ovaj certifikat i da smo prepoznati u segmentu promoviranja zdravlja na radnom mjestu. IGEA je tvrtka u kojoj potičemo timski rad i njegujemo dobre međuljudske odnose. Imamo puno pozitivnih primjera timskih druženja, aktivnosti i nagrada tijekom godine gdje potičemo i nagrađujemo uspjehe. Sama procedura certificiranja za ovo priznanje bila nam je poticajna da još više osvijestimo važnost zdravlja na radnom mjestu. Preporučam ovaj proces svim tvrtkama i vjerujem da ćemo i na taj način poboljšati kvalitetu života cijele naše zajednice.“

Igeači su bili zadovoljni i radionicama koje su održali HZZJZ i NZZJZ Dr. Andrija Štampar, u sklopu kojih su mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, tjelesnu masu uz druga antropometrijska mjerenja te dobiti primjer jelovnika pravilne prehrane uz kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani. Također, dobili su informacije o štetnosti pušenja i materijale koji potiču prestanak pušenja, a izmjerili su i ugljični monoksid u izdahu te su, izvodeći zadatke s naočalama koje simuliraju različite razine alkohola, informirani o šteti povezanoj s pijenjem alkohola. U kutku za mentalno zdravlje, svi zainteresirani mogli su izmjeriti raspoloženje i dobiti savjet psihologa.

U iščekivanju smo službene dodjele certifikata za još dvije članice IN2 grupe, IN2 d.o.o. i Pardus d.o.o.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Naše web stranice koriste kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu politiku privatnosti. Pregledavanjem web stranice slažete se s uvjetima korištenja.